Zabıtadan “Hijyen “ Denetimleri Devam Ediyor

Belediyemizin Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekipler insan sağlığını etkileyecek ürünleri ortadan kaldırmak için birçok iş yerine yasal işlemler yaptı.

Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekipler son iki ayda 306 genel denetim yaparak, vatandaşlarımızın sağlığını etkileyecek unsurları ortadan kaldırmak için çalışmalarını sıkılaştırdı. Fırın, market, restaurant, kasap ve kafeler denetlenerek tarihi geçmiş ürünlere el konulup zabıta ekiplerimiz tarafından imha edilmiştir.

Buna bağlı olarak 26 iş yerine hijyen kurallarına uygunluk ve tarihi geçmiş ürünler tespit edilmiş olup yapılan denetimler sonucunda birçok iş yerine yasal işlemler yapıldı. Kaldırımları işgal eden esnafların denetimleri yapıldı. Vatandaşlarımızın sağlıklı, güvenli ve tüketici haklarına uygun hizmet almalarının amaçlandığı denetimler devam etmektedir. Vatandaşlarımızın sağlığı için temiz bir ortam oluşturmak amacıyla birçok iş yerini denetleyen zabıta ekiplerimiz temizlik konusunda taviz vermiyor.

İş yerlerine ruhsat denetim ve kontrolü yapılarak yeni açılan 43 iş yerine Zabıta’ya bağlı ekiplerimiz tarafından kontrol edildi. Whatsapp üzerinden gelen 92 şikâyet değerlendirilip iş yerleri denetlendi. İlçemiz genelinde cadde ve sokaklarda bulunan 157 sahipsiz köpek ekiplerimiz tarafından toplanmış olup Mardin Büyükşehir Belediyesinin hayvan barınağına teslim edildi.

Pazar yerlerinin düzenlenmesi hakkında komisyon kurulup meclis kararı ile 8 ayrı yerde Pazar yeri kurulmasıyla yapılan kura çekimi sonrasında Pazar yerinin numaralandırılması, vatandaşlarımızın güvenli alışveriş yapabilmesi için Pazar yerlerinin düzenlenmesiyle beraber seyyar lavabo yapılmıştır.