15 Temmuz Demokrasi Zaferi

Belediyemiz tarafından 15 Temmuz hain darbe girişiminde şehitlik mertebesine ulaşan 250 şehidimiz için hatıra ormanın oluşturulmasıyla başlayan, 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma programı demokrasi nöbetiyle devam etti.

İlçemizde bulunan Gençlik Merkezinin yan tarafındaki boş alan hatıra ormanı olarak düzenlendi. Her şehidimiz için bir fidan olmak üzere 250 fidan dikildi.  Hatıra ormanının oluşturulmasında yer alan Kaymakam-Belediye Başkan Vekili Ahmet ODABAŞ, demokrasi ve ülke bütünlüğü için ölümden korkmayan ve kurşunlara kendini siper eden 250 şehidimizin ismini hatıra ormanında yaşatılacağını vurguladı. Ardından bayraklarla donatılmış olan demokrasi nöbeti için Cumhuriyet Meydanı’na geçiş yapıldı.  Kuran-ı Kerim, mevlit ve ilahilerin okunduğu programda günün anlam ve önemine de değinildi. Salı gününden itibaren tüm Türkiye’de olduğu gibi ilçemizde de 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma günü kapsamında çeşitli etkinlikler düzenlenmektedir diyen ODABAŞ: “ İşte bugün tutacağımız demokrasi nöbetiyle bizlerinde yaklaşık bir haftadır yaptığı bu etkinlikleri taçlandıracağız. 15 Temmuz 2016 tarihinde karanlık emellerine ulaşmak için her kuruma sızmış Feto terör örgütü ve mensupları, onların uzantıları bu aziz millete tarihi boyunca görmediği bir ihaneti yaşatmışlardır. 15 Temmuz gecesi ülkemizi, milletimizi ve aydınlık cumhuriyetimizi yok etmek isteyen vatan hainleri milletin silahlarını yine bu aziz millete yöneltmiştir. Kanlı bir darbe ve işgal girişiminde bulunmuşlardır ancak aziz milletimiz bu darbe ve işgal girişimini sokakları ve meydanları doldurarak şehadete gözleri kapalı koşarak başarısızlığa uğratmıştır. 15 Temmuz gecesi ihanetlerin en şiddetlisi yaşanırken bu ihanete karşı iman dolu göğüslerle destanların en güzeli yazılmıştır. Şehitlerimiz ve gazilerimiz 15 Temmuz gecesi cesaretleriyle, dirayetleriyle, kararlı ve dik duruşlarıyla tarih yazdılar. Hiç şüphesiz kalplerimizdeki yerleri daima muhafaza edilecektir.” dedi.

ODABAŞ : “ Bu hain darbe girişiminde milletimiz tıpkı bin yıl önce Malazgirt’te olduğu gibi bu coğrafyayı vatan olarak sahiplenmek konusundaki kararlılığını tekrar ortaya koymuştur. Piyade Astsubay Başçavuş Ömer Halis Demir, İlhan Varak, Erol Olçak, Sedat Kaplan, Ümit Çoban, Murat Akdemir ve adını burada sayamadığım 250 şehit ve 2 bini aşkın gazimiz, asil milletin asil evlatları bu millet size minnettardır. Hepiniz vatan için yaşayıp vatan için öldünüz, sizler toprağa değil bu milletin kalplerine gömüldünüz. 15 Temmuz şehitleri olmak üzere olmak üzere bu cennet bu güzel vatan canını feda eden bütün aziz şehitlerimize rahmet diliyor, gazilerimizi şükranla anıyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

Saat 20.00’de başlayan 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma programı tüm Türkiye’de olduğu gibi saat 00.13’te selaların okunmasıyla birlikte, sabah ezanından bir saat sonra merkez yeni camide sabah namazının kılınmasıyla sona erdi.  Ayrıca belediyemiz tarafından 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma programına katılan vatandaşlarımıza etli pilav ve ayran ikramının ardından çay ve limonata dağıtıldı. Programın ilerleyen saatlerinde vatandaşlarımıza çorba ikramında da bulunuldu.