Yüzme Bilmeyen Çocuk Kalmasın

Kültürel ve sosyal aktivitelere de yer vermeyi ihmal etmeyen belediyemiz yaz tatilinde çocukların keyifli vakit geçirmelerini sağlamak için ilçemizde ilk kez havuz hizmeti vermeye başladı.

Belediyemizin Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından  yaz tatilinde çocukların keyifli vakit geçirmelerini sağlamak için ilçemizde İpekyolu Ortaokulunda kurulan havuz çocuklarımızı ağırlamaya başladı. 1 metre 30 santimetre derinliğinde, 20 metre uzunluğunda, 12,5metre genişliğinde havuz için soyunma odaları ve duşluk da ihmal edilmedi. İlçemizde ilk kez organize edilen 1'inci Yaz Spor Okulu etkinlikleri kapsamında çocuklarımızın farklı bir yaz tatili geçirebilmeleri için pozitif alanlarla farkındalık oluşturma gayreti içindeyiz.

Tatil boyunca öğrencilerin sosyal aktivitelerini geliştirmeleri için Hentbol, Masa Tenisi, Futsal, Voleybol, Basketbol ve Yüzme havuzu kursları açtık, başvurularda özellikle yüzme öğrenmek isteyen çocuklarımızın havuz arzusu büyük ilgi gördü. “Yüzme Bilmeyen Çocuk Kalmasın” sloganı ile 8-14 yaş grubu çocuklar ve gençler profesyonel yüzme hocaları eşliğinde eğitim alacaklar. 2 ay sürecek kursta ilk kez havuzda yüzme fırsatı bulan çocuklarımızda yer aldı. Uzun ve yorucu bir dönemi geride bırakan çocuklarımız kurulan havuzumuzda her türlü filtrasyon ve ph-klorlamanın düzenli olarak yapıldığı yüzme havuzunda yüzme kursu eğitimi alacaklar.

Aynı zamanda birçok faydası olan yüzme en sevilen spor dallarından birisidir. Özellikle yaz aylarında tatilimizin vazgeçilmez bir parçası olan yüzme çocuklar için de çok eğlencelidir. Hemen hemen herkes yüzmeyi bilir, ancak her spor dalında olduğu gibi yüzme sporunda da teknik önemlidir. Yanlış teknikle yüzülmesi durumunda, vücudunuzdaki kaslar yanlış açılarla çalışabileceğinden, vücut gelişiminizin ve duruşunuzun bozulmasına neden olabilir. Yüzme, diğer spor dallarıyla kıyasladığımızda, vücudumuzdaki kasların büyük bir kısmını çalıştıran ender spor dallarından biridir. Diğer sporlara göre kalbi çok daha az yorar.

Havuzda hem eğlenip hem yüzme öğrenen çocuklarımız Kaymakam-Belediye Başkan Vekili Ahmet ODABAŞ’a kendilerine havuz yaptırmalarından dolayı teşekkürlerini ilettiler. Aileler, çocuklarının bu tarz etkinliklerde bulunmalarından dolayı mutlu olduklarını dile getirdiler.