İLÇEMİZİ TEMİZLİYORUZ

Kızıltepe Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü olarak hizmetlerimizi yaparken; Hizmette ve Kalitede öncü belediye olma ilkesinden hareketle ilçe vatandaşlarımızın sağlık, refah, huzur ve güven içerisinde yaşaması için gereken çabayı gösteren bir anlayışla hareket ediyoruz.

Belediyemizin temizlik işleri müdürlüğü ekipleri rutin çalışmaların yanında ilçemizde inşaat sektörünün canlılığı, Fen İşleri Müdürlüğü ve diğer kurumların yapmış olduğu çalışmalara bağlı olarak özellikle yaz aylarında sıcak havaların etkisi ile oluşan tozlanma sebebiyle, gerek ilçe denetim ekiplerimizin yapmış olduğu tespitler, gerekse vatandaşlarımız tarafından gelen taleplerin ekiplerimiz tarafından değerlendirilmesi doğrultusunda yıkama ve temizleme çalışmaları yapılmaktadır.

Belediyemizin temizlik işleri ekiplerince altı aylık çalışma sonucunda her gün 16 merkez mahalle ve merkeze bağlı mahallelerimizde(köylerde) temizlik çalışmaları yürüterek vatandaşlarımızın, temiz ve sağlıklı bir çevrede yaşamalarını sağlamak için gece gündüz çalışmaktadır. Ekiplerimiz rutin çalışmalarında Cumhuriyet Meydanı, Adnan Menderes Caddesi, Eski Hastane Caddesi, Kızıltepe ilçe Otogarı ve Şanlıurfa Caddesi’nde temizleme ve yıkama çalışmalarını gerçekleştirmektedir.

Haftanın belirli günlerinde farklı mahallerimize kurulan pazaryerlerini süpürme, yıkama ve çöplerinin toplanmasını gerçekleştiren ekiplerimiz her gün çalışmalarına yenilerini katmaya devam ediyor. Merkez mahallelerimizde toplu temizlik çalışmalarının yanı sıra mezarlıklar, camiler ve okullarda da talepler doğrultusunda yıkama ve temizleme çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Belediyemiz Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerince gerekli görülen yerlere 4 bin adet çöp konteynırı ve 128 adet sigara izmarit kovası dağıtımı gerçekleştirdi. Çöp konteynırların temizliği ve yıkamalarının yanı sıra tamirat, bakım ve onarımları da yerinde yapılarak vatandaşlarımızın hizmetine sunuldu.Temizlik işleri müdürlüğü ekiplerimizce aylık, merkez mahallelerimizden toplanan çöpler 6 bin 3 yüz ton olup 6 ayda 37 bin 8 yüz ton çöp, ekiplerimizce araçlarla şehir dışındaki çöp toplama alanlarına bırakılmaktadır.  Belediyemiz, merkeze bağlı mahallelerde(köylerde) günlük olarak kaba malzeme evsel atıklar hafta da 2 defa toplanmaktadır. . Belediyemiz ekipleri Zergan Deresini temizleme çalışmalarının da önümüzdeki günlerde başlayacağını belirttiler.

Temizlik İşleri Müdürlüğümüz ekiplerinin yapmış olduğu çalışmalarından memnun olduklarını belirten vatandaşlarımız, bu tür çalışmaların çok gerekli olduğunu ve zamanında yapıldığını belirttiler. Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz, her geçen gün vatandaşlarımıza daha temiz ve sağlıklı nesiller yetiştirmek için gereken her türlü çalışmayı sürdüreceklerini belirttiler.