Vatandaşlarımız İçin Çalışıyoruz

Belediyemizin Zabıta Müdürlüğü ekipleri vatandaşlarımızın sağlığı, huzuru, mutluluğu için çalışmalarına her geçen gün bir yenisini eklemeye devam ediyor.

Yaptığı birçok çalışmayla adından söz ettirmeye devam eden belediyemiz zabıta ekipleriyle toplam da 5 bin üç yüz genel denetim yaparak vatandaşlarımızın sağlığını tehdit eden unsurları ortadan kaldırmak için çalışmalarını sıkılaştırdı. Fırın, market, restaurant ve cafe denetimlerinin yanında ekiplerimiz, kasapları ve et satış yerlerini de denetledi. Buna bağlı olarak 800 iş yerinde hijyen kurallarına uygunluk ve tarihi geçmiş ürünler denetlendi. Yapılan denetimler sonucunda birçok iş yerine yasal düzenlemeler yapıldı. Vatandaşlarımızın sağlıklı, güvenli ve tüketici haklarına uygun hizmet almalarının amaçlandığı denetimler devam etmektedir.

Vatandaşlarımızın sağlığı için temiz bir ortam oluşturmak amacıyla birçok iş yerini denetleyen zabıta ekiplerimiz temizlik açısından taviz vermediler. 4 yüz yirmi iş yerine yapı kontrol denetimi,  5 yüz iş yerine ise ruhsat denetleme kontrol denetimi yapan ekiplerimiz kendilerine gelen şikayetler üzerine 3 yüz on beş şikayeti yerinde değerlendirdi.

Ekiplerimiz pazar yerlerinde pazarın kurulması ve düzenlenmesi, yapılan kura çekimi sonrası pazar yerlerinin numaralandırılması ve vatandaşlarımızın güvenli alışveriş yapabilmeleri için de çalışmalar yapmaktadır.

Genel denetimlerin dışında ekiplerimiz perşembe ve cuma günleri cami, hastane, çarşı, yol kenarları ve mezarlıklarda dilenen dilencileri toplamaktadır. Türkiye vatandaşı olan dilencilere Kabahatler Kanunu gereği kişi başına 109 TL para cezası verilirken, suriyeli dilenciler hakkında ise tutanak tutularak tutanakları Mardin Göç İdaresine teslim edilmektedir. Bir daha dilencilik yaptıkları takdirde kendileri Mardin Göç İdaresine teslim edilecektir.

Gece gündüz çalışan ekiplerimiz geceleri de vatandaşlarımız için çalışmalarına devam etmektedir. Akşamları satış yapan seyyar satıcılara cezai işlem uygulayan ekiplerimiz, akşamları vatandaşlarımızın güvenli ve rahat bir şekilde sokağa çıkmalarını sağlamaktadır.

Mardin Makine Mühendisler Odası’nın yapmış olduğu asansör uygunluk kontrollerinde zabıta ekiplerimiz tarafından 290 asansör mühürlemiş olup,  bakımı ve onarımı yapıldıktan sonra asansörlerin mühürleri tekrar açılmıştır.

Zabıta Müdürlüğü ekiplerimiz, ilçe sınırları içinde kent düzenini, kent vatandaşlarının sağlığını ve huzurunu, sağlamak için halk sağlığına aykırı hiçbir davranış ve tutuma müsaade etmeyeceklerini belirttiler. Vatandaşlarımızın da destek verdiği bu çalışmalar tüm hızıyla devam edecektir.