Sokaktaki Dostlarımız Unutulmadı

Sosyal sorumluluk projelerine önem veren Kızıltepe Belediyesi, sokak hayvanları için harekete geçti.

İlçenin 6 noktasına 12 yemlik montajı gerçekleştirilerek, sokak hayvanlarının karnını doyurabileceği alanlar oluşturuldu. Kaymakam/Belediye Başkan V. Sn. Hüseyin Çam’ın talimatları doğrultusunda oluşturulan yemlikler sokaktaki dostlarımız için hazırlandı.

Gölgelik ve ağaçlık alanlara kurulan yemlikler düzenli aralıklarla belediye ekipleri tarafından kontrol edilerek gerekli takviyeler yapılmakta. Vatandaşlarımızda sokaktaki dostlarımız için evlerinin önüne birer kap su bırakarak katkıda bulunabilirler.

Zor günler geçirdiğimiz şu günlerde sokaktaki dostlarımızı unutmadık diyen Çam: “ Bütün dünyayı etkisi altına alan coronavirüs salgını sadece bizleri değil, sokak hayvanlarını da olumsuz etkiledi.  Dükkanların kapalı olmasıyla yiyecek bir şey bulamayan sokak hayvanları için bizlerde ilçemizin muhtelif yerlerine yemlikler kurduk.” dedi.