Sigarayı Atın Hayatı Tadın

Kızıltepe Sosyal Yardımlaşma Vakfı’nda görevli Gülcan Kuzu isimli memurun, Dünya Sigarayı Bırakması Günü’nde Mardinmasa/Kızıltepe ekibi tarafından kendisine plaket takdim edildi.

Sigarayı atın hayatın tadını çıkarın! diyen Kuzu: “ 7 sene sigara içtikten sonra hamileliğimle beraber sigarayı hayatımdan çıkardım. Emin olun sigaranın size kazandırdığı hiçbir şey yok tam aksine sizden aldığı çok şey var. Ben bunun farkına vararak ve kızımı düşünerek sigarayı bıraktım. Sigara kullanmıyorum, mutluyum ve sağlıklıyım. Herkesi sigara bırakmaya davet ediyorum. Kaymakam/Belediye Başkan V. Sn. Hüseyin Çam ve Mardinmasa/Kızıltepe ekibinin plaket takdimi beni çok heyecanlandırıp duygulandırdı. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” diyerek sözlerini tamamladı.

Karbonmonoksit Testi İle Vücuttaki Karbonmonoksit Miktarı Öğrenildi

Plaket takdiminden sonra belediye personellerine İlçe Toplum Sağlığı Sigara Denetim Ekipleri tarafından karbonmonoksit testi yapılarak, bilgilendirme yapıldı.  Ekipler, yapılan teste göre nefeslerinde bulunan karbonmonoksit miktarının 0 - 2 birim arasında olanlar sigara kullanmayanlar kategorisine girerken, 3 - 5 arasında olanlar pasif içici, 5 olanlar nikotin bağımlısı, 7 olanlar şofben kaçağına eşdeğer, 12 olanların ise araç kullanamayacak kadar kötü durumda olanlar olduğunu belirttiler. Yapılan testlerde karbonmonoksit oranı yüksek çıkan kişilere sigarayı bırakmaları konusunda çağrıda bulunuldu.