2020-2024 Stratejik Plan anketimize katılmak için tıklayınız.

Kürtçe dublajlı ‘Pinokyo’ filmine yoğun ilgi

Kızıltepe Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Açık Hava Film Günlerinde “Pinokyo” ve “Annemin Şarkısı” filmlerinin gösterimi yapıldı. Çocuklar için gösterilen Kürtçe dublajlı “Pinokyo” çizgi filmi yoğun ilgi gördü.

Kızıltepeli vatandaşların yaz akşamlarında keyifli vakit geçirmeleri için Kızıltepe Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünce ücretsiz olarak başlatılan Açık Hava Film Günleri ikinci günde devam etti. Her gün 3 mahallede kurulan dev ekranlardan gerçekleştirilen film günlerinin ikinci gününde Tepebaşı Mahallesi, Ersoylu ve Atatürk mahallerinde film gösterimleri yapıldı. “Annemin Şarkısı” ve Kürtçe dublajlı çocuklar için animasyon filmi olan “Pinokyo” Çizgi filminin gösterimleri yoğun ilgi gördü. Film öncesi Kızıltepe Belediyesi Eş Başkanı Nilüfer Elik Yılmaz ve Belediye Meclis Üyeleri tarafından çocuklara patlamış mısır ve içecekler ikram edildi.

Sıcak yaz akşamlarına keyif katan “Açık Hava Film Günleri” etkinliğine gösterilen ilgi her geçen gün daha da artarken, Kürtçe dublajlı “Pinokyo” filmine katılan yüzlerce çocuk patlamış mısır eşliğinde film izlerken keyifli vakit geçirdi. Eş Başkan Yılmaz ve meclis üyeleri de çocukların arasına karışarak, çocuklarla birlikte film izledi. Film izleyen çocuklar büyük sevinç yaşadı. Film günlerine katılan çocuklar, açık alandaki portatif sandalyelerin dolması üzerine birçok çocuk filmleri çimlerin üzerinde izledi. İlk kez açık havada film izleyen çocuklar, filmin bitiminden sonra alkışlarla ayrıldı.

Çocukların ve ebeveynlerin yoğun ilgi gösterdiği film günleri bugün de Cumhuriyet, İpek ve Koçhisar mahallerinde devam edecek.

video linki:  https://youtu.be/_YTQPJJqTkU