Kızıltepe’de açık hava film günlerine yoğun ilgi

Kızıltepe Belediyesi tarafından organize edilen Açık Hava Film Günleri 3 farklı mahallede “Meş, Reşeba ve Annemin Şarkısı” isimli filmlerin gösterimi ile başladı. Mahallelerin açık alanlarında kurulan dev ekranlardan yediden yetmişe vatandaşlar film izleme keyfini yaşadı.

Kızıltepe Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün yurttaşları kültür ve sanat çalışmaları ile daha yakından buluşturmak amacıyla düzenlediği Açık Hava Film Günleri başladı. 9 ayrı mahallede açık havada gerçekleştirilecek film günleri Kızıltepe Belediyesi’nin belirlediği açık alanlarda kurulan dev ekranlardan her gün 3 ayrı mahallede farklı filmlerin gösterimi yapılıyor. Mezopotamya Sinema ve Ortadoğu Film Akademisi ile birlikte Açık Hava Film Günleri’ni düzenleyen Kızıltepe Belediyesi, Meş, Reşeba, Biryareke Zor, Annemin Şarkısı, House Without Roof Filmi ve çocuklar için animasyon filmi olan Pinokyo Çizgi Filminin gösterimini gerçekleştiriyor.

Kızıltepe Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün organizasyonunda gerçekleştirilen Açık Hava Film Günleri dün akşam başladı. Sıcak yaz akşamlarına keyif katan “Açık Hava Film Günleri” etkinliğinin ilk gösterimi Kızıltepe’nin Bahçelievler, Mezopotamya ve Turgut Özal mahallerinde gerçekleştirildi. Açık havada kurulan dev ekranlardan gösterime sunulan Meş, Reşeba ve Annemin Şarkısı filmleriyle Açık Hava Film Günleri’nin startı verildi. Kızıltepeliler adeta geçmişe götüren filmlere yoğun ilgi gösterildi. Filmleri izleyenler hep birlikte gülüp hep birlikte duygusal anları yaşadı. Açık hava sinemasını ailesiyle birlikte izleyen çocukların ilgisi ise görülmeye değerdi.

Kızıltepe Belediyesi Eş Başkanları Nilüfer Elik Yılmaz ve Zeyni İpek ile Kızıltepe Belediye Meclis üyeleri vatandaşlar ile birlikte film izledi. Kızıltepe’de açı havada film izlemenin mutluluğunu yaşayan vatandaşlar, filmlerin bitimine kadar pür dikkat gözlerini ekranlardan alamadı.

Film gösteriminden sonra kısa bir açıklama yapan Eş Başkanlar Yılmaz ve İpek, halkla birlikte güzel bir ortamda bulunmanın heyecanını yaşadıklarını ifade ederek, film izlemenin keyfini daha çok hissettiklerini söyledi. Film izlerken eski günlere gittiklerini aktaran eş başkanlar, bu tür etkinliklerin halkla birlikte olmasının önemli olduğunu ve etkinliklerin mahallelerde devam edeceğini söyledi. Eş başkanlar, 3 gün boyunca ilçelerini sinemayla buluşturmayı hedeflediklerini belirterek, vatandaşları film izlemeye davet etti.

Kızıltepe’de devam eden film günlerinin bugünkü programı şöyle: "Ersoylu Mahallesi 129. Sokak – Annemin Şarkısı Filmi, Atatürk Mahallesi Taziye Evi Yanı – Meş Filmi, Tepebaşı Mahallesi Mehmet Sincar Parkı -  Pinokyo Çizgi Film."

video linki: https://youtu.be/E2FbALswibI