“Wê Hesab Neyê Dayin” Tiyatro Oyunu Sahnelendi

Kızıltepe Belediyesi tarafından organize edilen Amed Şehir Tiyatrosu’nun “Wê Hesab Neyê Dayin” isimli komedi tiyatro oyunu sahnelendi.

Kızıltepe Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından organize edilen Amed Şehir Tiyatrosu’nun “Wê Hesab Neyê Dayin” isimli komedi tiyatro oyunu Nuda Kadın Merkezi tiyatro salonunda sahnelendi. Türkiye’de birçok yerde sahnelenen “Wê Hesab Neyê Dayin” isimli tiyatro oyunu ilk kez Kızıltepe’de sahne aldı. Çok sayıda tiyatroseverin izlediği ve Daria Fo’nun yazdığı, Rüknettin Gün’ün yönettiği ve AŞT oyuncularının rol aldığı “Wê Hesab Neyê Dayin” (Hesap Ödenmeyecek) adlı tek perdelik oyun izleyiciden büyük beğeni aldı.

Oyunun sonunda sahnede güzel bir performans sergileyen, Amed Şehir Tiyatrosu oyuncuları izleyicilerden büyük alkış aldı. Tiyatronun sonunda Kızıltepe Belediyesi Eş Başkan Yardımcısı Dilber Sulhan, tiyatroculara sergiledikleri güzel oyunları için bir buket tiyatro takdim etti.

Kızıltepe Belediyesi’nin düzenlediği tiyatro şenlikleri kapsamında bugün de Şalîko Bêkes’in yazdığı ve yönettiği  Özcan Ateş, Rezan Kaya, Kemal Ulusoy, Salih Yıldızöz’ün rol aldığı “Xwezgînî” adlı oyun tek perdelik Kürtçe komedi tiyatrosu Nudan Kadın Merkezi’nde saat 20.00 sahnelenecek.

“Wê Hesab Neyê Dayin”

Dario Fo’nun 1974 yılında yazdığı ve Kürtçeye “Wê Hesab Neyê Dayin” adıyla uyarlanan oyun, İtalya varoşlarında yaşam ve sınıf mücadelesi veren işçilerin karşılaştıkları güçlükleri anlatıyor. İki işçi ailesinin gündelik yaşamlarının dışında gelişen olaylar karşısında, birbirlerine ve sisteme karşı verdikleri mücadeleyi anlatan oyun, hayat pahalılığı karşısında varoşlarda yaşayan insanların buna karşı çıkarak eski fiyatlar üzerinden alışveriş yapmaya karar vermelerini işliyor. Dario Fo sistemi eleştirirken olaylar karşısında insanların aldığı tutumu da sergiliyor.

Video linki;  https://youtu.be/MDxlXpI76a4