Yılmaz İşçilerle Birlikte Ürün Topladı

Kızıltepe Belediyesi Eş Başkanı Nilüfer Elik Yılmaz, ilçe kırsalında yer alan Tatlıca (Heyto) Mahallesi’nde kavun ve karpuz hasadı yapan mevsimlik tarım işçileriyle ürün topladı.

Mardin’in Kızıltepe ilçesine bağlı Tatlıca (Heyto) Mahallesi’ndeki tarlalarda çalışan mevsimlik işçilerin sıcak havaya rağmen zorlu yaz mesaisi sürüyor. Hasat zamanı nedeniyle kavun ve karpuz tarlalarında çalışan mevsimlik işçiler, hem çapa yapıyor hem de hasat zamanı gelen karpuz ve kavunları topluyor. Kızıltepe Belediyesi Eş Başkanı Nilüfer Elik Yılmaz, Başkan Yardımcısı Dilber Sulhan ve Meclis Üyesi Kemal Erbey, tarlalarda ürün toplayan mevsimlik kadın işçileri ziyaret etti. Tatlıca köyüne giden Yılmaz, tarlada çalışan kadın işçiler ile bir araya gelerek, işçilerle tek tek kucaklaştı. Yılmaz, daha sonra kolları sıvayarak tarlada işçilerle birlikte kavun hasadı yaptı.

Uzun süre işçilerle birlikte tarlada hasat yapan Yılmaz, daha sonra topladığı kavunlardan birini tüm işçi ve çiftçilere ikram etti. Tarım işçilerinin sorunlarını bildiklerini ifade eden Yılmaz, mevsimlik tarım işçilerinin yaşam koşullarının düzeltilmesi ve güvenceye alınması gerektiğine vurgu yaptı. Tarım işçilerinin sorunlarının çözülmesinin herkesin görevi olduğunu kaydeden Yılmaz, “Mevsimlik tarım işçilerini anlamak için onlarla birlikte ürün toplamaya gerek yok” dedi.

İşçilerle birlikte uzun süre sohbet eden Yılmaz, daha sonra işçilerin yanından ayrıldı.