2020-2024 Stratejik Plan anketimize katılmak için tıklayınız.

Haziran Ayı Meclis Toplantısı Başladı

Kızıltepe Belediyesi Meclisinin Haziran ayı Meclis Gündeminin olağan toplantısının ilk birleşimi Belediye Meclis Salonunda başladı. Kızıltepe Belediyesi Eşbaşkanı Nilüfer Elik Yılmaz başkanlığında gerçekleştirilen meclis toplantısında, tüm belediye meclis üyeleri hazır bulundu. Meclis toplantısı başlamadan önce Kızıltepe Belediyesi Eşbaşkanı Nilüfer Elik Yılmaz, tüm meclis üyelerinin geçmiş Ramazan Bayramını kutlayarak, iyi niyet dileklerinde bulundu. Meclis gündemi açılış ve yoklamanın yapılmasının ardından gündem maddeleri ele alındı.

Meclis gündeminde, Kızıltepe ilçesi sınırları içerisinde engelli vatandaşlar için Engelsiz Yaşam Parkı’nın yapılmasının komisyona gönderilmesi için yapılan oylama oy birliğiyle kabul edildi.

Bir diğer gündem maddesi ise, kayyum tarafından ilçe sınırları içerisinde bulunan ve isimleri değiştirilen 4 parka yeniden isim verilmesi Ekoloji ve Trafik Komisyonu’nda görüşülmek üzere oy çokluğuyla kabul edildi.

Meclis gündemine alınan maddeler arasında, Koçhisar Mahallesi’nde yapılacak olan 2 yeni park ve yol yer aldı. Park alanlarının 1500 ve 936 metrekare alanları kapsayan parkların Mardin Büyükşehir Belediyesi yetki alanına girdiği için Mardin Büyükşehir Belediye Meclisine havale edilmesi oy birliğiyle kabul edildi.

Toplantıda, mahalle ayrımı konulu vatandaşların talebi ve imar plan değişikliği maddeleri de ele alındı. Meclis toplantısı bir sonraki birleşimde devam etmesi kararı alınarak, sonlandırıldı.