İlçenin trafik sorunu masaya yatırıldı

Kızıltepe Belediye Eşbaşkanı Nilüfer Elik Yılmaz’ın başkanlığında Kızıltepe’nin trafik ve yol düzenleme projesi masaya yatırıldı.

Kızıltepe Belediye Eşbaşkanı Nilfer Elik Yılmaz ve Belediye Meclis Üyeleri, Mardin Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı Şube Müdürü Mehmet Doğan ve başkanlık personelleri ile Kızıltepe Belediye başkanlığında bir araya geldi. Yılmaz’ın başkanlık ettiği toplantıda, Kızıltepe’nin trafik ve yol düzenleme projesi görüşüldü. Kızıltepe’nin merkezindeki araç yoğunluğu, otopark sıkıntıları, trafik akışında yaşanan sorunlar ve vatandaşların bu konudaki şikayetlerine yönelik çözüm alternatifleri masaya yatırılarak, şehrin trafiğini rahatlatacak proje değerlendirdi.

Proje kapsamında ilçenin sinyalize kavşakları, sirkülasyon planı ve kavşak planları en kısa sürede uygulanması kararlaştırıldı.

Eşbaşkan Yılmaz, ilçede yoğunlaşan trafik akışı ve güzergahlarda alınacak önlem ve tedbirleri bir an önce uygulayacaklarını ifade ederek, çözüm alternatiflerini değerlendirdiklerini belirtti. Yılmaz, ilçenin tamamında hem trafik akışı hem de yol yapım çalışmalarının kısa sürede başlanacağını sözlerine ekledi. Yılmaz, ilçe mahallelerinde kilitli parke taşı döşemelerinin başladığını, ana merkezlerin ise Mardin Büyükşehir Belediyesi’nin kısa sürede yol çalışması başlatacağını belirtti.